Дизајн

Кућа Баухаус Стиле са унутрашњим стакленим зидовима

Кућа Баухаус Стиле са унутрашњим стакленим зидовима

У сачуваној згради Баухаус из тридесетих година прошлог века у срцу Тел-Авива смештен је стан који је обновљен како би одразио своју некадашњу славу. Ово је приватни дом архитеката Амира Навона и Цхен Навон-а, који су радили у сарадњи с дизајнерима ентеријера Литал Опхир и Иланом Бронфен на простору од 97 м2. У преобразбу је такође укључен и балкон величине 37 м2 који гледа на један од најатрактивнијих градских булевара, који се налази поред израелског националног театра, „Хабима“. Тим је колективно признао важност испоштовања баштине зграде чувањем њене класичне архитектуре Баухаус из тридесетих година КСКС века и започео је да савремени ентеријер да ињекцију класично-европског стила.

  • 1 |
Овај стан је претходно био подложан реновирању пре неколико година са претходним станарима, али резултат је био тијесан и досадан простор без природног струјања према вањском балкону. Стан је изгубио карактер и осећај јединственог стила. Одлучено је да унутрашњост буде велики правокутни простор, паралелно са 4 клизна излазна врата према балкону Баухаус, како би се природна светлост могла утопити.

  • 2 |
Једнобојна палета боја бела, сива и црна чине основу за много јаче ноте зелене и плаве боје, попут ове каучнице Хуск компаније ББ Италиа, која је окренута према погледу према балкону.

  • 3 |
Спор столица Витра, постављена близу јединица од пода до плафона, пружа угодно место за читање. Изложен је оригинални зидни блок као позадина, а Досхи Левиан тепих употпуњава опуштени изглед.

  • 4 |
Строп стана из 1930-их одржаван је на првобитној висини од 3 метра. Пажњу привлачи његова велика висина уградњом 4 занимљива висећа светла за трпезарију. Модерне столице за благоваоницу са погрешним подударањем додају врећице живахног карактера за столом који се налази испред кухињског острва одмах иза софе.

  • 5 |
Чист и прозрачан осећај у животном простору долази од примене низа самостојећих елемената, који не нарушавају целокупност простора. Концептуални појам „острва“ плус материјала Царрера мраморни камен, челик, стакло и јајасти храст једнаки су једној доброј вибрацији.

  • 6 |
Кухиња је састављена од велике зелене коцке за одлагање и прилагођеног дизајна централног кухињског острва који се користи са предње и задње стране. Дјеломично плутајући острв садржи плочу за кухање и пећницу, простор за печење и машину за суђе. Зелени ормари скривају два фрижидера, водени бар и апарат за кафу, додаци за посуђе и оставе.

  • 7 |
Пјешачке стазе природно се формирају између ових неовисних количина, водећи до спаваћих соба, купаоница и балкона.

  • 8 |
Висока зелена кухињска коцка за складиштење у потпуности је окружена стакленим витрином који је подељен белгијским профилима у каменој боји, подсећајући на европски стил зграде. Врата смјештена на обје стране зелених ормара воде у играоницу.

  • 9 |
Зелена коцка нуди и мало складишта са ове стране, погодно за чување канти играчака или за организовање залиха уметности и заната. Тхекидов декор је остао једноставан; само уредно уоквирено уметничко дело наговештава сврху собе.

  • 10 |
Додатно природно светло продире у играоницу преко унутрашњег сигурносног ожиченог стакленог зида и врата.

  • 12 |
Главној спаваћој соби приступа се кроз белгијска стаклена врата која одговарају онима које се виде у дневном боравку отвореног плана. "Зид" спаваће собе заправо је модуларна јединица прилагођена дизајну. Столарија по мери је и клупа за седење за оне који улазе и излазе из стана са једне стране, и ормар с којег се приступа из спаваће собе на другој страни. Купатило у купаоници има остакљени простор, и стоји из спаваће собе у потпуности док се не повуче застор.

  • 13 |
Више бакарних комада акцента може се наћи украшавајући купаоницу. Остали елементи овде су задржани потпуно бели за свеж изглед. Чак је и јединствена славина, изнад умиваоника са коцкама на зиду, третман снежно беле боје.

  • 14 |
Мали сточић служи као згодна полица за дозаторе сапуна, чинећи производе за купање лако доступним под тушем.

  • 15 |

  • 16 |
Дечија соба је дизајнирана да прими дечака и девојчицу. Кревет по мери омогућава да ово двоје спавају ногом у ногу, са ладицама за одлагање испод.

  • 17 |
Дечија соба је саграђена од бетонских зидова и има само 10 квадратних метара. Због ограничених пропорција, подни простор је остао што јаснији како би се понудио просторнији простор за децу, због чега налазимо већину играчака смештених у играоници. Насупрот јединственом кревету, такође је дизајниран посебан плакар. У њему се налази уграђена станица за промену пелена у средини.

  • 18 |
Купатило је минималистичка ствар са црним славинама и зидним ормарима.

  • 20 |
Вани је на балкону Баухаус довољно места за породични сто за пикник за угодно ручавање са ал фреском.

  • 21 |
Два удобно пресвучена седишта распоређена су дуж дужине балкона како би власници кућа могли да уживају у погледу из различитих перспектива и у различито доба дана док се сунце креће.

  • 22 |


Препоручено читање: Савремени дом Баухаус у Хаифи


Погледајте видео: Како да задобијем смирење - Старац Герман Ставровуниот (Јануар 2022).