Дизајн

Дизајн куће тропске куће са унутрашњим двориштем

Дизајн куће тропске куће са унутрашњим двориштем

Кућа 7 × 7 је тропски животни простор који су саставили ИЗ Арцхитецтс, за једну женску власницу куће. На дизајн куће утицала је његова локација у Данангу, централном приморском граду Вијетнама где се клима драматично мења између сунчаних и кишних сезона и види тропске олује сваке године. Од тима се тражило да створи флексибилан простор за повезивање који ће одражавати начин живота овде, где локални људи воде отворену и пријатељску егзистенцију под утицајем будизма. Водећи архитекта разгледао је мале сеоске куће око приморског дела Вијетнама и био је инспирисан њиховим скромним и зен животним простором.

  • 1 |
Прелепо живо дрво настањује свјетлосну празнину уз степениште и пружа поглед на многе собе у дому. Комбинезони су направљени тако да изазову осећај близине и енергије која тече кроз дом. Био је то јасан сусрет умова између архитекта и власника куће, јер они желе да изграде ефикасну, еколошку и пријатељску кућу, која би искористила природне особине региона.

  • 2 |
Лучни изрез на бочној страни оквира допире до грана дрвећа, које траже природну сунчеву светлост. Изложени зид од опеке чини топлу и текстурирану позадину контрастном зеленом лишћу дрвећа. Унутар дневне собе, декор је дрвеног тона и сировог бетона. Бијели столови за гнијежђење стоје на врху дијела украсне плочице, који уноси мало узорка и боје у аранжман. Сива наглашена столица у дневној соби обучена је свјежим плавим јастуком.

  • 3 |
Налазимо понављање узорка плочица у дворишту ходника, овог пута покривајући скуп степеница одвојених од главног степеништа. Следећи корак је формиран као део саднице за бетон која држи стабло у затвореном. Дрво помаже да се унутрашњост малог дома осећа већом и прозрачнијом, те повезује два спрата куће.

  • 4 |
На први поглед се чини да отворени слојеви дрвеног степеништа слободно лебде до првог спрата.

  • 5 |
Природно сунчево зрачење одозго игра на бетонско двориште.

  • 7 |
Широко постављени вретена одржавају изглед отвореним и прозрачним.

  • 8 |
Кухиња у облику слова Л заузима један угао дневне собе у приземљу. Радна плоча од белог мрамора наилази на шанк за доручак од пуног дрвета који гледа на двориште.

  • 9 |
Кухиња у облику слова Л са полуострвом такође гледа на другу празнину у дворишту са засадом иза подручја умиваоника. Трпезаријска клупа је причвршћена на плафон на једном крају; опремљена је дрвеним кухињским столицама с једне стране и трпезаријском клупом на другој како би се омогућило пуно простора за друштво.

  • 10 |
Позната плаво-жута окер плочица са узорком чини кухињску плоху испод банке отворених кухињских полица и сталка за суђе.

  • 11 |
План куће укључује два бунара која омогућавају хладан ветрић и природну сунчеву светлост да се филтрирају у кућу. Климатски изазови су такође решени чињеницом да је површина локалитета врло мала, а три стране куће скривене од елемената.

  • 12 |
Спаваћа соба има поједностављену и свежу декор схему, која је прилагођена региону.

  • 13 |
Скуп унутрашњих прозора отвара се према унутрашњем дворишту, пружајући поглед на највише гране стабла стана.

  • 14 |
Унутрашњи прозор повезује простор спаваће собе са доњим степеницама куће. Дрвене капке чине сликовиту позадину малом простору за сједење, који је опремљен наглашеном столицом за ноге и подлогом за ногу те малим бочним столом.

  • 15 |
Скуп фигурица постављен на полицу испод зидане телевизије описује вековну директиву „Не говори зло, не слушај зло, не види зло“. Дрвени ормарићи су опремљени отвореним полицама за одлагање. Врата унутар спаваће собе воде у припадајуће купатило.

  • 16 |
Унутар купатила украсне беле решетке пружају сунчеву светлост из светлости празнине смештене унутар зграде - што је исти бунар који је дом биљки иза кухињског судопера доле. Зидна испразна јединица има полицу за пешкире од лаганог дрвета, а на врху је глатки бели мермер. Одговарајуће огледало у дрвету обухвата зону прања. Зид испразности купатила враћа се на помоћну собу на кату.

  • 17 |
Туш кабина одваја зону за прање која обухвата стојни простор за туширање и каду са сопственом главом за туширање. Текстуриране сиве плочице за купаоницу прекривају све зидове извана и извана из мокре зоне и обложене су бочно опремљеном кадом.

  • 18 |
Различити дизајнирани уређаји за осветљење осветљавају дом. Упливачи су фокусирани на дворишно дрво због драматичног ефекта.

  • 19 |
Благоваоница у кухињи потпуно се отвара према дворишту, пружајући најпространији ефекат. Бетонски подови неприметно пролазе између два простора, а дрвени шарени медом додатно уједињује подручја. Врата иза стубишта воде у гардеробу доле, идеалну за госте. Друга врата десно воде до складишта. Лук омогућава приступ светлосној празнини која је дом смештају кухиње.

  • 20 |
Упркос употреби сировина и тврдих ивица у унутрашњости, дом има топлу атмосферу добродошлице.

  • 21 |
Вањски бијели бетон одговара бијелим зидовима изнутра.

  • 22 |

  • 23 |

  • 24 |

  • 25 |


Препоручено читање: 51 Занимљиви дизајни дворишта који нас помажу


Погледајте видео: Изгради кућу сам: набој или брвна (Јануар 2022).