Дизајн

Клавирски студио променио је звук у микро стан од 17,6 квадратних метара у Тајвану

Клавирски студио променио је звук у микро стан од 17,6 квадратних метара у Тајвану

Бивши студио клавира у Тајпеју, Тајван, прошао је комплетан ремонт, у рукама креативног тима А Литтле Десигн. Простор је претворен у микро стан од 17,6 квадратних метара који садржи унутрашњост у потпуности испуњену уградбеним намештајем. С висином плафона од 3,4 метра и бетонском гредом која пролази ширином стана, распоред је био строго ограничен Иако власнику није потребан велики стан, пре него што је редизајниран, јединица од 17,6 квадратних метара била је премала да би стала на обје краљичин кревет, животни простор и довољно простора за складиштење, рекао је водећи архитекта Сзумин Ванг. Прочитајте даље како бисте видели како је тијесан рестриктиван простор постао угодан угодан дом.

  • 1 |
  • Фотограф: Хеј, сир
Власница овог микро стана има ужурбану каријеру која захтева да често путује и повремено живи у иностранству на краће време. Када је овде у Тајпеју, она цени кратко путовање кроз већи животни простор. Упркос својој малој величини, ово место је конфигурисано тако да укључује све основне ствари у практичне размере. Декор шема помаже да и мали простор добро тече, уз умирујућу кохезивну палету намештаја и подова с глатким ефектом дрвета, свежим белим зидовима и фасциклима за одлагање, те паметним светло сивим акцентима.

  • 2 |
Простор кауча у компактном дневном боравку такође се издваја као минималистички радни простор. Добро пропорционалан радни сто се расклапа са супротног зида, довољно велик да удобно држи лаптоп, референтни материјал и јаку црну кафу. Унутар зидног ормарића, испод преклопне радне површине, скрива се неколико количина складиштења ципела.

  • 3 |
Ормар је интегрисан у улаз стана, јер у спаваћој соби не постоји стојна висина. Остали ормари за одлагање користе сваки центиметар простора испод степеница и изнад врата купатила. Белом волумену који видите испод ових зидних ормарића приступа се из купатила на супротној страни. Стаклена врата за купатила помажу у спречавању малог дневног боравка да се не осјећа клаустрофобичним и дају већу количину природне светлости.

  • 4 |
Када се склопиви столић / ормар за ципеле затвори, малени салон се чини пространијим и прозрачнијим. Прикладна подна лампа за читање је при руци за осветљење задатка или дневног кревета. Ужим главним животним простором бори се тако што су врата отворена према улазу, плус поглед на отворено степениште и пеекабоо који се откривају на мезанинској платформи.

  • 5 |
Корак до врата купаонице изазива промену нивоа пода. Платформа је интегрисана као део оквира кауча са ефектом дрвета и придружене полице за књиге, а сакрива и простор за одлагање испод поклопца. Друга полица за књиге попела се на једну страну врата купаонице као танка бијела кула.

  • 6 |
Врата купатила се одвлаче како се не би задесио у подном простору. Дизајнерски тим је током пројекта променио положаје купатила и кухиње: „купатило је било релативно велико у поређењу са малим квадратним сликама целог простора, а кухињи је недостајала практичност - чак је била и премала за постављање фрижидера.“

  • 7 |
Дизајнерски тим је такође комбиновао улаз и кухињу како би створио један континуирани простор.

  • 8 |
Уз нови положај кухиње, сада се налази простор за фрижидер, машину за веш и електрични штедњак распоређен дуж два зида.

  • 9 |
Релативно издашна количина кухињске радне површине постигнута је у маленој кухињској кухињи која такође има доста полица за одлагање постављених изнад и испод висине радне површине.

  • 11 |
Дрвене степенице се пењу до кревета на нивоу мезарина.

  • 12 |
Модерна минималистичка оградица спречава да се степенице осећају одсечене од остатка собе.

  • 13 |
Стрми успони се брзо пењу по вертикали.

  • 14 |
Столна плоча и фиока налазе се испод бетонске греде која пролази ширином стана. Мала биљна биљка и столни сат пријатно украшавају површину.

  • 15 |
Душек величине краљице се уклапа од ивице до ивице у ширини беле спаваће собе. Са недостатком простора за ноћни кревет, модерни зидни зид пружа светло за читање. „Преваленција микро-станова није наш одговор на питање високих цена становања у Тајпеју, већ је резултат дугорочне еволуције живе емисије и задатка који нам клијенти доносе“, прокоментарисао је главни архитекта Сзумин Ванг, чији студио је дизајнирао друге микро просторе у граду. „Надамо се да би покушај дизајнирања могао пружити неке шеме и могућност за овај животни тип.“

  • 16 |
Након што је тим заменио стару локацију у купатилу кухињом, њен распоред је био нешто мањег обима. Међутим, нова сива и бела купаоница сада има предност од природне сунчеве светлости и боље прозрачивања. Висока клизна зрцална врата преко ормарића чине да купаоница изгледа још светлије и даје илузију више простора.

  • 17 |
Иза огледала је постављено уско удубљење с прикладним полицама за пешкире и тоалетне потрепштине. Врата такође пружају додатну приватност када су постављена испред ребрастих стаклених врата купаонице.

  • 18 |
Испод једноставног ормара са испразним огледалом, зид је висио испод умиваоника. Хромоводне цеви и славине дају мало сјаја схеми купатила.

  • 19 |
Плочице са ефектом беле опеке покривају сваки зид и украшавају каду да се подударају.


Препоручено читање: Дизајн животног простора испод 18 квадратних метара: изазов је прихваћен


Погледајте видео: KINA ZAPRETILA TAJVANU!! (Јануар 2022).