Дизајн

Луксузна бразилска брдска кућа уз море

Луксузна бразилска брдска кућа уз море


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Кућа Феитицеира компаније ХУС Аркуитетос је луксузни дом у Бразилу, смештен високо на повлаштеном терену који гледа на блистав Атлантски оцеан. Драматичан нагиб парцеле оно је што је управљало планирањем пројекта и обликовало конструкцију. Дом је заправо неколико свезака, творећи комплекс развијан на различитим нивоима. Распоред на више нивоа пружа угоднију стазу низ зелено обронке према мору, гдје се налазе пристаниште и палуба за дрво како би се омогућио приступ чамцима. Велика тераса за сунчање протеже се од главне зграде као отворени друштвени простор и као место за хлађење у бесконачном базену. Даље од овога, дом је скромне елегантне једноставности.

  • 1 |
  • Фотограф: Педро Масцаро
Главни волумен је дизајниран тако да се све просторије суочавају са истим сјајним погледом. Овај волумен укључује спаваће собе, дневни боравак, трпезарију и кухињу.

  • 2 |
Огромна дрвена двокрилна врата прекривају се широм отвореном стакленом фасадом куће, пружајући појединачне могућности нивоа приватности и сунцокрета у свакој соби.

  • 3 |
Циљ овог пројекта био је да се сви нивои искористе на најбољи могући начин. Стога је супериорна плоча, која је у почетку представљала бескорисни простор, трансформисана у друго друштвено подручје.

  • 4 |
Метална писта прати пут улаза за аутомобил на кров куће; степенице воде низ модну писту до главног улаза у кућу на нижем нивоу.

  • 5 |
Кућа лежи у травнатим обалама, међу зрелим палмама које блокирају поглед на далеке комшије. Дивљи терен пружа миран осећај осамљености и јединства са природом.

  • 6 |
Друга два свеска овог комплекса су дом неговатеља и пансион који је подједнако привилегиран погледом на море. Подесиво место за израду пружа савршену приватност на сваком месту.

  • 7 |
Широка вањска палуба протеже се дужином зграде, а бесконачни базен насељава простор изван дневног боравка.

  • 8 |
Модерна кућна екстеријера дело је минималистичке једноставности и илуструје три различита материјала који обликују овај пројекат: чврст бетон, дрво и бистро стакло.

  • 9 |
Овај вањски простор, са својим базеном и феноменалним погледом, чини га најважнијим друштвеним простором целе куће. Палуба пружа савршену локацију за прелијепи залазак сунца или за оснажујући пливање при изласку сунца.

  • 10 |
Дизајнирана платформа је представљена у дизајну базена, где лежаљке могу седети на хладном плићаку.

  • 11 |
Са стране базена за бесконачност налази се стрмоглаво спуштање низ падину, тако да стаклене заштитне ограде окружују потопљени сунцобран.

  • 12 |
Читава палуба гледа на врхове палми које расту према обали.

  • 13 |
Вегетација расте зелена завјеса низ темеље куће.

  • 14 |
Када гледате ван, плава вода бесконачног базена изгледа да се спаја са блиставим Атлантским океаном иза и све до хоризонта, као да се палуба спаја са морском обалом.

  • 15 |
Планине и врхови сликају немогуће леп призор под белим облацима ведрег плавог неба. То је место на коме би се могли изгубити чудесни сати и осећати се као тренутак.

  • 16 |
На другом крају палубе, далеко од базена, дуги низ клупа окренут према унутра да би створио сигурносну шину изван спаваћих соба.

  • 17 |
Улазећи у кућу, налазимо дневни боравак са спектакуларним погледом. Унутрашњост је направљена да се осећа прозрачно и пространо придржавајући се минималне количине намештаја - а истовремено је практична и угодна за породицу и госте.

  • 18 |
Једноставан распоред дневног намештаја заузима средиште дневног боравка отвореног плана, а друго место за седење одмара се иза широке шетнице.

  • 19 |
Један крај простора је наменска ТВ соба / кућни биоскоп.

  • 20 |
Боје и облоге од дрва текстуре су зид иза телевизора на зиду, што уноси предивну топлину у претежно белу собу. Такође гради визуелну илузију приближавања тако далеког краја собе сржи радње.

  • 21 |
Кад се дрвене капке повуку преко пода до плафонских стаклених зидова дневне собе, унутрашњост проналази олакшање због одсјаја блиставог бразилског сунца. Плочице великог формата држе под хладним и чистим, а не сунчане сунчевим зрацима.

  • 22 |
На супротном крају кућног биоскопа налази се свечана трпезарија и кухиња са трпезаријом. Осам људи може да вечера за огромним трпезаријским столом, гледајући кроз невероватне небодере и поглед на океан. Центрепиецес и додаци су спуштени на минимум у унутрашњости, јер коме требају дистракције са таквом панорамом?

  • 23 |
Четири барске столице се пружају дуж кухињског острва, пружајући повремени простор за доручак. Сама кухиња је углађена, али пренатрпана у складу с остатком тихо елегантне естетике куће. Лагане радне плоче омотају тамне ормаре за стварање јасног контраста. Прозор се протеже кроз површину трепавица на задњем делу кухиње, уносећи ведрији плави пејзаж и зеленило палминог дрвета.

  • 24 |
На тлоцрту видимо ходник који води са стране ТВ собе до три двокреветне спаваће собе. Главни апартман има своју гардеробу, а свака спаваћа соба има припадајуће купатило. Ту је и мала сала са прахом која се налази тик уз трпезарију / кухињу за госте.

  • 25 |
Предњи лифт.

  • 26 |
Бочна надморска висина 1.

  • 27 |
Бочна надморска висина 2.



Видео на Иоутубеу

Претплатите се на дизајн куће на Иоутубе-у за редовну дозу видеа о архитектури и дизајну ентеријера.


Погледајте видео: U Velikoj većnici Grdaske kuće sinoć održan koncert kubansko-brazilske muzike (Може 2022).