Дизајн

Огромна имовина у Индонезији настала из сирове бетонске архитектуре

Огромна имовина у Индонезији настала из сирове бетонске архитектуре

Отприлике 5600 квадратних метара земље у Бандунгу у Индонезији постало је место градње ове луксузне породичне куће. Архитектонска фирма Андраматин, позната по свом чистом и модерном приступу архитектури, дизајнирала је ИХ Ресиденце у чврстим количинама сировог бетона и огромним равнинама стакла. Остварена је огромна грађевина са обилним функцијама, а задржава се пространство пејзажа. Прати природу издуженог и косог места са дугим разведеним трагом, централно постављеним да олакшава унакрсну вентилацију из хладне и оштре климе града. Многобројне терасе, балкони и широки базени по ободу уносе равнотежу у доминирајућу масу зграде.

  • 1 |
Бандунг, у провинцији Западна Јава, има обилних кишних падавина сваке године. Као одговор на ову климу, кућа је добила широки сет стреха како би преузела кишу, као и заштитила унутрашњост од директне сунчеве светлости. Протежу се до шест метара, надвисујући терасе и базене.

  • 2 |
Брутална екстеријер куће издиже се из зеленог пејзажа, који се изједначава са приближно истим квадратима као и сама кућа.

  • 3 |
Око парцеле је много дрвећа, од којих се нека налазе на ивици огромног отвореног базена.

  • 4 |
Стаклени зидови отварају унутрашњост куће до прелијепих природних погледа који их окружују. Чиста стаклена фасада такође помаже у томе да се укупна маса импозантне структуре учини лакшом.

  • 5 |
Због сусједства ниске густине и чисте скале локације, поглед на комшије не брине власнике стаклене куће.

  • 6 |
Кроз косину природу места пејзаж надахњује разиграни нагласак на различитим висинама грађевине и различитим циркулацијама.

  • 7 |
Дуге рампе и издужени ходници употпуњени су рефлектирајућим базенима и мирним погледом.

  • 8 |
Упркос недостатку суседних погледа, осећај интимности и даље је био храна за размишљање. Падина се пење од југа ка северу, а на северу је пејзаж исклесан. То значи да зграда на овом крају почива у угодној огради дубоко у њеном ободу.

  • 9 |
Унутар куће налази се отворени прозрачни ток сусрета с кухињом и трпезаријом. Пространи сјајни подови протежу се шетнице између све три. Стражња страна модерног кауча у облику слова Л означава јасну обруб око дневног боравка, угаони столић за прављење правоугаоника. Елегантни дуо салон столица смештен је на другој ивици тепиха подручја како би се окренуо погледом на врт. Подна лампа Арцо додаје висину распореду намештаја.

  • 10 |
Трпезаријски сто је правоугаоник је огроман комад израде од пуног дрвета и бетона, удружен са столицама за благовање у стилу Вегнер. Деликатни стаклени лустер светлуца на дневној свјетлости падајући са стропа од сировог бетона.

  • 12 |
Спаваћа соба је обложена бочним ормарима од дрва, осим једног масивног зида стаклених врата која се излажу на страну базена.

  • 13 |
Чак се и купатило отвара према погледу. Луксузна самостална када и огромно кућиште за туширање упијају знаменитости.

  • 14 |
Исти богати дрвени тон и неутралне нијансе пролазе кроз читаву кућу, формирајући један осећај мирноће и спокојства.

  • 15 |
Модерним степенишним дизајном од дрвета и стакла пење се уз рибњак Кои.

  • 16 |
Величанствено дрво расте у центру базена за размишљање.

  • 17 |
Ово лепотно место визуелно повезује два волумена куће.

  • 18 |
Огромне терасе повлаче траг куће шире и дуже.

  • 19 |
унутрашња светлост се разлијева по базенима и палубама касно у ноћ.

  • 20 |
Вањске ЛЕД диоде пробијају рупе свјетлости на травњаку и драматизирају дрвеће.

  • 22 |
Бетонски стубови марширају спољним ходником.

  • 23 |
Тајни дрвени панели скривају скривена врата.

  • 24 |
Поглед са бочне стране прве спаваће собе коју смо посетили открива да је кућни радни простор спреман дискретно иза узглавља. Купатило са стакленим зидом није тако дискретно!

  • 25 |
Лепота древног стабла огледа се у мирним водама.

  • 26 |
Дио земљишта функционише као сервисни простор у предњем дијелу терена. Подрум је потонуо три метра ниже од главног дела куће.

  • 27 |
Удубљење служи као погон за паркирање.

  • 28 |
Нагибна стаза води уз једну страну коловозне стазе.

  • 29 |
Каскадно зеленило завесе једну страну ногоступа.

  • 30 |
Упркос хладној бетонској унутрашњости грађевине, унутрашњи топли дрвени облици преовлађују да би дом изгледао топло и пријатно. Собне биљке извлаче врт преко стакленог зида и повезују све животне просторе.

  • 31 |
Дрвене летвице зидају још један део модерног дизајна степеништа, пуштајући природну светлост да пролази кроз праћење директне линије вида.

  • 32 |
Глатке дрвене палубе крижају се с бетонским поплочаним дијеловима, држећи шетнице равним и течним. Смарагдно зелени травњак простира негативан простор.

  • 33 |
Спољни обод парцеле је заштићен високим зрелим дрвећем које се сусреће са небом.

  • 34 |
Прозори са дуалним аспектима цртају кристално јасну границу око другог запањујућег дизајна купатила. Бетонска клупа за туширање пресече се кроз један од великих прозора у унутрашњости стакленог кућишта, које стоји поред једнако прозирног стакленог тоалета. Када има поглед на све, и мали телевизор у углу.

  • 35 |
Тлоцрт подрума.

  • 36 |
Тлоцрт.

  • 37 |
План првог спрата.

  • 38 |
Јужна и западна висина.

  • 39 |
Цртежи одсека


Препоручено читање: 40 стилских дневних соба које користе бетон да би се истицале


Погледајте видео: ИН4С: Мило Ђукановић - Стеван Катић. Приватизација Института у Игалу. Нови покушај провидне преваре. (Јануар 2022).